langdurig stressklachten…

Bij aanhoudende stressklachten blijven we als het ware in een te hoge versnelling staan. Ook als dat even niet nodig is. En als we niet oppassen, komen we bovendien in een steeds hogere versnelling te staan. 

Als de stressklachten langer aanhouden en steeds verder toenemen, wordt het steeds lastiger om nog echt te ontspannen. Ook als je tijd neemt om uit te rusten, is het alsof je toch steeds  ‘AAN’ blijft staan… Terwijl je juist zo’n grote behoefte hebt aan rust en herstel. In het begin slaap je soms nog goed (en soms diep en veel), maar wanneer stressklachten aanhouden, kan ook diepe slaap lastig worden, waardoor je ’s morgens ook niet uitgerust wakker wordt en al vermoeid aan de dag begint. Enz.,enz.. Wanneer deze situatie te lang duurt, kan het zelfs al lastig worden om  nog op gang te komen en voel je je eigenlijk vooral voortdurend moe…

Het is belangrijk die neerwaartse spiraal zo vroeg mogelijk te doorbreken. Als dit in je eentje niet lukt, is het verstandig hulp te zoeken.

Via een gevalideerde vragenlijst kunnen we in kaart brengen hoe je ervoor staat qua stressklachten. Indien wenselijk kan een aanvullende biofeedback-meting worden gedaan, in samenwerking met een erkende, gespecialiseerde biofeedback-therapeut. Dit kan waardevolle informatie opleveren over je stressniveau en over wat jou helpt bij het werken aan herstel van energie en veerkracht.

Hoe vroeger je deskundige hulp zoekt, hoe eerder je de neerwaartse spiraal kunt doorbreken, en nieuwe energie en veerkracht kunt gaan opbouwen. Lees meer over begeleiding bij stressklachten en opbouwen van veerkracht.