persoonlijk profiel

In een CV wordt tegenwoordig vaak een kernachtige omschrijving gegeven van wie u bent, wat u kunt betekenen in een organisatie, wat u belangrijk vindt, en wat bv. uw voorkeuren zijn qua werksetting: een persoonlijk profiel.

Maar hoe kom je tot zo’n kernachtig statement over jezelf? Via bv. een erkende persoonlijkheidstest en een paar aanvullende gesprekken krijgt u meer inzicht in wat uw kwaliteiten zijn en wat bij u past, en kunnen we een dergelijk kernachtig statement formuleren.

De verkregen inzichten helpen u tevens bij het zoeken naar een werksetting die bij u past, of dit nu een nieuwe werksetting is, of een al bestaande werksituatie. In het laaste geval spreken we van ‘jobcrafting’: het maken van aanpassingen binnen uw functie, waardoor het werk beter aansluit bij wie u bent, en waardoor u -omgekeerd- ook nog meer van uzelf kwijt kunt in het werk.

Voor leidinggevenden of managers kunnen inzichten in eigen persoonlijke sterke en minder sterke kanten helpen bij communicatie en samenwerking binnen de organisatie. Want medewerkers kunnen sterk van elkaar (en ook van u) verschillen op allerlei vlakken, bijv. t.a.v. persoonlijkheid, voorkeuren, interesses, interpretaties, en manieren van communiceren. Wanneer mensen elkaar aanvullen, kunnen die verschillen waardevol zijn. Tegelijkertijd is het soms ook een uitdaging om juist bij al die verschillen effectief en prettig samen te werken in een team. Herkennen van onderliggende verschillen is een belangrijke stap in de richting van (meer) effectief samenwerken.

Werkwijze: Een korte serie gesprekken in combinatie met o.a. een erkende persoonlijkheidsvragenlijst (Goed om te weten: Hier komt niet uit of er ‘iets mis’ is, het gaat alleen om inzicht in uw eigenschappen).

Het doel: meer bevlogenheid (o.a. plezier en energie) in uw werk, betere resultaten, en meer tevreden medewerkers.